Vlag van Nederland

Bondscoach Ronald Koeman heeft zojuist zijn voorselectie voor de duels met Noord-Ierland (thuis, 10 oktober) en Wit-Rusland (uit, 13 oktober) bekendgemaakt.

In zijn voorselectie heeft Koeman opnieuw een plek ingeruimd voor Justin Kluivert, die de laatste weken indruk maakt bij zijn club AS Roma. Kluivert voor de interlands met Duitsland en Estland pas opgeroepen toen Steven Bergwijn geblesseerd was geraakt, maar is er nu direct bij. Ook Bergwijn is er weer bij.

De bondscoach heeft Mohamed Ihattaren niet opgenomen in zijn voorselectie. De jonge PSV’er, die een stormachtige ontwikkeling doormaakt, moet binnenkort zijn keuze gaan maken voor het nationale team van Marokko of het Nederlands elftal. Deze transferperiode wil hij echter nog niet kiezen.

Hij zei afgelopen weekend: “Tot de interlandperiode voorbij is, wil ik geen keuze maken. Ik wil de periode rondom de interlands graag doorbrengen met mijn vader, die ziek is. Achteraf wil ik geen spijt hebben van mijn keuze. Dus zolang mijn vader ziek is, wil ik die keuze niet maken.”

Verder heeft onze bondscoach gekozen voor de vaste namen.

Voorselectie Oranje:

Doel: Cillessen, Bizot, Vermeer, Zoet
Verdediging: Van Aanholt, Aké, Blind, Van Dijk, Dumfries, Hateboer, Kongolo, De Ligt, De Vrij, Veltman
Middenveld: F. De Jong, Van de Beek, Pröpper, De Roon, Strootman, Vilhena, Wijnaldum
Aanval: Babel, Berghuis, Bergwijn, L. De Jong, Kluivert, Malen, Memphis, Promes, Weghorst

Lees meer over: ,