Donny van de Beek moest de vorige interlandperiode aan zich voorbij laten gaan, maar nu is de middenvelder van Ajax er weer ‘gewoon’ bij. In gesprek met de Telegraaf laat hij weten er zin in te hebben: “Het is een doel om me meer te laten gelden bij Oranje.”

De middenvelder steekt van wal: “Ik was er de laatste keer door mijn hamstringblessure natuurlijk niet bij, dus ik heb heel veel zin om me te melden bij Oranje. Mensen denken dat ik meer interlands achter mijn naam heb, omdat ik er al een tijdje bijzit, maar er is een flink aantal duels dat ik niet ben ingevallen. Ik wil er nog wel wat interlands bijschrijven natuurlijk.”

Van de Beek voelt veel vertrouwen van bondscoach Ronald Koeman: “De bondscoach heeft een goed plan met me en schenkt me vertrouwen. Maar ík zal hem moeten overtuigen dat hij me nodig heeft. Het gaat nu goed met Oranje en het is aan mij om daar nu ook een aandeel in te krijgen.”

Dat vertrouwen van de bondscoach wil Vd Beek graag terugbetalen: “Natuurlijk wil ik hem nu terugbetalen. Hij heeft vertrouwen in me, want anders had hij toen ook kunnen zeggen: ’Helaas, maar ik kies nu voor anderen.’ Dat heeft hij nooit gedaan. Dus mijn kans gaat echt wel komen. Ik blijf rustig in de goede zin van het woord, want ik ben echt wel hongerig.”

De twee wedstrijden tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland moeten gewonnen worden. Als dat lukt kan plaatsing voor het EK bijna niet meer misgaan: “Deze twee wedstrijden moeten we vol voor de winst gaan en als het lukt om zes punten te pakken, doen we geweldige zaken. Daar zullen we alles voor moeten geven.”