Vlag van Nederland

Bondscoach Ronald Koeman kijkt met veel vertrouwen uit naar het treffen met Noord-Ierland. De concurrentie binnen het team neemt toe en dat geeft Koeman steeds meer mogelijkheden. “Als coach is het goed nadenken over de eerste elf. Maar ingewikkelde keuzes horen bij het nationale team. Alle spelers maken een ontwikkeling door en dat is positief.”

Vooral over de keuzes in de middenlinie en voorin is Koeman zeer te spreken: “Het middenveld en de aanval heeft bijvoorbeeld volop mogelijkheden. Misschien gaan we wel toe naar meer wijzigingen per wedstrijd, afhankelijk van de omstandigheden.”

Ondanks dat Koeman met een grote vaste kern werkt, houdt hij de ontwikkelingen van talenten in de gaten: “We werken vanuit een vaste groep, jongens die het verdienen. Maar als iemand op de deur klopt en we kunnen er niet omheen, zullen we dat zeker niet nalaten.”

Koeman gaat ook in op de optie om Dest voor Oranje op te roepen: “Samen met Nico-Jan Hoogma heb ik een gesprek met Sergino gehad. We hebben het plaatje geschetst hoe wij de toekomst voor hem zien bij Oranje. Ik beloof niemand wat, maar hij is kandidaat voor de rechtsbackpositie. Hij heeft besloten de tijd te nemen. Dat hij nu niet naar de VS is afgereisd, geeft aan dat het geen uitgemaakte zaak is voor hem.”

Lees meer over: