Vlag van Nederland

Bondscoach Ronald Koeman kijkt met vertrouwen uit naar het treffen met Noord-Ierland, maar waarschuwt Oranje wel voor gemakzucht:”Ik zag gisteren en vanochtend momenten op de training die niet goed waren. Waar dat mee te maken heeft? Vermoeidheid, de korte voorbereiding, gemakzucht? Dat is lastig, maar als iets niet goed is, zeg ik dat. We hebben geen enkele reden om gemakzuchtig te zijn.”

Oranje moet er alles aan doen om Noord-Ierland te verslaan: “We moeten ons plaatsen en de twee duels met Noord-Ierland zijn cruciaal voor dat ticket. Dat begint morgenavond. We zullen honderd procent moeten zijn. Voetballend en kwalitatief zijn we beter dan Noord-Ierland, maar dat betekent niet dat het een gemakkelijke wedstrijd wordt. Het zijn vechtmachines, veel directer in de speelstijl en fysieke duels opzoekend. Je moet voorbereid en zelf goed zijn, om de arbeid en agressiviteit die zij erin gooien te pareren.”

Er wordt volgens Koeman ook geduld gevraagd: “Ze zullen, net als bijvoorbeeld Wit-Rusland hier, compact spelen. We moeten geduldig zijn, het kan dan niet altijd snel. Als we een goed positiespel spelen, dan kan een tegenstander het vaak op een gegeven moment niet meer belopen.”

Koeman vindt dat Oranje wel erg weinig tijd heeft om voor te bereiden op het belangrijke duel: “Je kunt niet alles doen wat je wil. In de voorbereiding op Noord-Ierland is het zaak om in de programma’s van de spelers het heel individueel te benaderen. Wie kan welke intensiteit aan? Sommige spelers kwamen zondagavond laat nog in actie, anderen zaterdag. De ene heeft een lange reistijd gehad om hier te komen, de andere hoeft maar kort in de auto te stappen. Dat speelt allemaal mee. Het belangrijkste is dat iedereen er staat als het moet.”

Lees meer over: ,