Vlag van Nederland

De opstelling van het Nederlands elftal tegen Noord-Ierland is bekend. Bondscoach Ronald Koeman kiest voornamelijk voor de vaste namen in zijn elftal.

Op doel staat uiteraard Jasper Cillessen en voor hem Daley Blind op linksback, het inmiddels vertrouwde centrum met Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk. Op rechts is de keuze van Koeman gevallen op Denzel Dumfries. Hij krijgt de voorkeur boven Joël Veltman.

Op het middenveld worden de namen van Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum sinds een dik jaar als eerste ingevuld. De derde naam verandert nog weleens. Zo speelde vorige maand Marten de Roon en Davy Pröpper allebei een wedstrijd op het middenveld. Dit keer heeft Koeman voor De Roon gekozen.

Voorin heeft onze bondscoach ook steeds meer keuze. Met de doorbraak van Donyell Malen is daar nóg een topper in spé aan toegevoegd. Nu ook Promes weer op het goede spoor zit bij Ajax en Steven Bergwijn weer terug is bij PSV moet Koeman echt gaan kiezen. Vandaag heeft hij gekozen voor de ervaren Ryan Babel en Memphis Depay en daarnaast staat Steven Bergwijn op het wedstrijdformulier.

Dit is de opstelling van Nederland tegen Noord-Ierland:

Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk en Blind; De Jong, Wijnaldum en de Roon; Bergwijn, Depay en Babel.

Dit is de opstelling van Polen – Nederland van 18 november 2020 onder leiding van bondscoach Frank de Boer.

Lees meer over: , ,