Vlag van Nederland

De wedstrijd van het Nederlands elftal tegen de Noord-Ieren zit in de 75e minuut en Oranje komt compleet tegen de verwachtingen op een 0-1 achterstand. Dan weet pinchhitter Luuk de Jong hoe laat het is, dan is het tijd om oorlog te gaan maken.

Is het een ondankbare rol, of moet hij juist blij zijn dat hij erbij zit? Luuk de Jong komt bij dit Oranje niet in aanmerking voor een basisplek, maar als de wedstrijd erom vraagt, dan zal hij invallen. Net als gisteravond, toen de Jong in de 78e minuut in mocht vallen bij een 0-1 achterstand en een dertien minuten later de enorm belangrijke 2-1 op het scorebord zette: “Ik weet wat mijn rol is bij Oranje en ben blij dat het vanavond zo uitpakt”, zei hij na afloop tegen AD Sportwereld.

Toen de 0-1 viel wist de Jong, nu is het aan mij: “Ja, toen die goal viel wist ik direct dat ik erin mocht. Ik weet wat mijn rol is bij Oranje. Vaak kom ik er pas in als we achter staan, maar ik geef altijd alles voor het team en probeer in de minuten die ik krijg van zoveel mogelijk waarde te zijn.”

De Jong beschrijft zijn goal nauwkeurig: “Ik gokte erop dat de bal zou doorschieten naar de tweede paal, dus daar liep ik heen bij de voorzet vanaf links. Ik kon de bal nog net aannemen, maar dacht eerst dat de bal direct over het doel zou gaan. Gelukkig viel de bal net goed en kon ik nog het laatste tikje geven. Ja, een heerlijk gevoel. Nogmaals, ik weet wat mijn rol is bij Oranje en dan is het heerlijk als je het team zo kunt helpen.”

Lees meer over: