Vlag van Nederland

Bondscoach Ronald Koeman stak na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Noord-Ierland uiteraard de hand in eigen boezem, maar gaf ook flink af op tegenstander Noord-Ierland. Volgens de bondscoach deed de tegenstander van Oranje er alles aan om het voetbal onaantrekkelijk te maken.

Koeman begint over het spel van zijn eigen ploeg:”Het ging te langzaam. Je hoopt op beter, met name in de eerste helft. We waren een tikkeltje slordig. Dan hoop je dat je in de tweede helft meer druk kunt geven. Dat gebeurde ook wel, maar daarna kregen we bij de 0-1 de deksel op ons neus.”

Dat was ook voor Koeman een verrassing: “Bij het doelpunt mag die voorzet nooit komen. Daley Blind glijdt uit en Matthijs de Ligt loopt achteruit met een aanvaller in z’n rug. Oranje richtte zich daarna alsnog op:”Dit elftal is sterk, maar helaas komen we opnieuw op achterstand. Toch is het geen geluk meer dat we het omdraaien, want ook dat is niet de eerste keer.”

Over tegenstander Noord-Ierland wilde de bondscoach weinig kwijt, maar gaf toch een flinke steek onder water. Hij begon positief: “Ik vond dat Noord-Ierland het binnen hun mogelijkheden geweldig deed”, om daarna alsnog de tegenstander af te branden:”op een gegeven moment is het schandalig voetbal dat ze spelen. Het is verschrikkelijk om naar te kijken.”

Lees meer over: ,