Laten we eerlijk zijn, de tweede helft van Wit-Rusland – Nederland (1-2) willen we zo snel mogelijk vergeten. Gelukkig was Georginio Wijnaldum voor rust bij de les. De Liverpool-middenvelder maakte twee prachtige doelpunten. Dit zijn de rapportcijfers na Wit-Rusland – Nederland!

Jasper Cillessen: 6
Cillessen had net als tegen Noord-Ierland weinig te doen. Het enige schot op doel van de Wit-Russen was meteen raak, maar de doelman was kansloos bij die kopbal.

Joël Veltman: 6
Veltman mocht veelvuldig opkomen vanaf rechts, maar deed weinig met het balbezit. De back had één kans, maar zijn schot belanddde op de keeper.

Matthijs de Ligt: 5
De Ligt oogde opnieuw onzeker, al liet hij met wat spaarzame verdedigende acties zien dat hij het niet verleerd is. Hopelijk kan de jongeling zijn vorm hervinden.

Virgil van Dijk: 6
Oogde safe achterin en zijn prachtige cross-passes op Joël Veltman hadden een beter lot verdiend. Van Dijk verloor weliswaar het kopduel bij de 1-2 van Dragoen, maar werd in de steek gelaten door zijn teamgenoten.

Daley Blind: 5,5
De vorm die Blind de laatste weken bij Ajax had komt er in het Nederlands elftal niet uit. Ook had Blind wat rugdekking aan Van Dijk kunnen geven bij de 1-2 van Wit-Rusland.

Donny van de Beek: 6
Van de Beek maakte zijn welbekende loopacties, maar werd maar één keer goed gevonden. Het wippertje van de middenvelder belandde op de bovenkant van het doelnet.

Georginio Wijnaldum: 8
De absolute uitblinker aan Oranje-zijde. Wijnaldum bezorgde het Nederlands elftal in de eerste helft de overwinning – eerst met een knappe kopgoal, daarna met een pegel in de kruising. Zijn knappe voorbereidende actie in de tweede helft had eigenlijk een goal verdiend, maar Malen schoot op de keeper.

Frenkie de Jong: 6
In balbezit was De Jong wederom fantastisch, maar hij liet kort na rust wél de Wit-Russische Dragoen uit zijn rug lopen. De aanvaller kopte luttele seconden later 1-2 binnen.

Steven Bergwijn: 5,5
Net als in de wedstrijd tegen Noord-Ierland kon Bergwijn zijn weg niet echt vinden in de drukke achterhoede van Wit-Rusland. Hij moest er in de slotfase af voor Ryan Babel.

Donyell Malen: 5
De spits van dienst werd niet veel gevonden, tot in de tweede helft. Malen had eigenlijk de 3-1 moeten maken na een mooie voorbereidende actie van Wijnaldum. Hij mikte op de doelman.

Quincy Promes: 6,5
De vervanger van Ryan Babel was soms ongelukkig in zijn acties, maar verzorgde wel de assist op de 1-0 van Wijnaldum.