Bondscoach Ronald Koeman maakte afgelopen vrijdag zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland(zaterdag, uit) en Estland(dinsdag, thuis). De bondscoach had daarin ook een plek ingeruimd voor doelman Jeroen Zoet, die een lastige periode zit.

Afgelopen zondag werd Zoet na herhaaldelijk blunderen gepasseerd door zijn trainer Mark van Bommel. Koeman twijfelde er echter niet aan om Zoet gewoon te selecteren. “Ik wist vrijdagmiddag dat hij zondag niet zou gaan spelen tegen Willem II. Als ik dat donderdagavond had gehoord, had ik hem alsnog geselecteerd.”

Hij hoefde dan ook geen arm om Zoet zijn schouder te slaan: “De keuze om Jeroen te selecteren, misschien is dat nog wel meer dan een arm”, reageerde Koeman op de vraag of hij bij binnenkomst een arm om Zoet heen had geslagen.

Of Zoet bij Oranje inmiddels tweede of derde keeper is wil Koeman nog niet kwijt:”Hij was altijd tweede keeper. Nu gaan we dat deze week rustig bekijken en dan maken we het op tijd bekend”, glimlachte Koeman.

Of Memphis Depay mee kan spelen in het duel met Noord-Ierland weet Koeman eveneens nog niet: “Het is dezelfde bovenbeenblessure die hij de laatste keer had. Toen ging hij niet mee naar Wit-Rusland. We bekijken het van dag tot dag, maar hij is hier en wil er graag bij zijn.”

Koeman verwelkomde twee nieuwe gezichten bij Oranje, Calvin Stengs en Myron Boadu. “We zitten in een periode van het seizoen dat er aardig wat klachten zijn bij spelers. Het afvallen van Steven Bergwijn was bekend, bij Donyell Malen had ik goede hoop dat hij erbij zou zijn. En dan valt ook Memphis misschien nog weg. Dan kijk je verder.”