Vlag van Nederland

Hij is zo’n speler die er altijd bij is, maar zelden heel veel minuten maakt. Toch bewees Luuk de Jong tijdens de vorige interlandperiode zijn waarde met een doelpunt tegen Noord-Ierland. Zijn invalbeurt zorgde er mede voor dat Oranje alsnog met 3-1 won van de concurrent voor het EK.

Luuk de Jong weet wat van hem verwacht wordt: “De bondscoach is altijd eerlijk tegen mij geweest. Ik ben zijn plan B, maar er zijn wedstrijden dat hij me vanaf het begin kan gebruiken.”

Mogelijk is aankomende zaterdag tegen Noord-Ierland zo’n duel, aangezien Memphis Depay niet 100% fit is:”Ik hoop dat Memphis gewoon op tijd fit is. Dat lijkt me het beste voor ons team. Maar als de bondscoach me nodig heeft, dan zal ik er staan.”

Hij is blij met al het vertrouwen dat hij krijgt: “De bondscoach is altijd heel duidelijk tegen me geweest en ik ben blij dat ik zo van waarde kan zijn. Hij heeft ook altijd vertrouwen in me gehouden. Gelukkig heb ik hem dat een beetje terug kunnen betalen. Op zulke momenten heeft de ploeg mij nodig”, zo doelt hij op het duel tegen Noord-Ierland waarin hij inviel.

Lees meer over: