Eindelijk kreeg Wout Weghorst deze periode zijn uitnodiging voor de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller van Wolfsburg presteert al maandenlang uitstekend bij zijn club, maar werd tot nu toe altijd genegeerd door de bondscoach van Oranje.

“Het heeft inderdaad eventjes geduurd”, aldus Weghorst tegenover de NOS. “Maar het is hartstikke fijn om weer deel uit te maken van deze succesvolle groep, want ze zijn natuurlijk met iets heel moois bezig. De laatste periode hebben de jongens superresultaten behaald. Fijn om er weer bij te zijn, want dat is natuurlijk wat je graag wil.”

Weghorst zou zich volgens Koeman breder moeten ontwikkelen. Hij moet meer kunnen dan alleen scoren: “Dat heb ik via de media vernomen, ja. Het zou ook dom zijn om daar niet aan te werken. Ik denk dat je als voetballer nooit uitgeleerd bent. Ik ben nu 27 en kan beamen dat ik mij in elk facet van het voetbal en het spits-zijn nog kan verbeteren. Er is nog lucht naar boven.”

Wat de krachten van Weghorst nu zijn? “Ik ben iemand die enorm veel energie in een wedstrijd kan leggen en die door heel veel arbeid de verdedigers bezighoudt. Ik kan een rustpunt zijn voor het elftal, omdat ik balvast ben. Ik ben ook zeker iemand met wie je combinatievoetbal kunt spelen. Bij Wolfsburg zit ik dit seizoen al op drie assists en heb ik veel kansen gecreëerd.”