Bondscoach Ronald Koeman koos vanavond in het duel met Estland voor een verrassende opstelling. Onder meer de rechtsbackpositie voor Quincy Promes is op z’n minst opvallend te noemen.

Koeman vertelt daar over: “Met deze rol voor Quincy Promes loop ik al wat langer rond. Het is aanvallend, maar we hebben er de spelers voor om dat op te vangen. Calvin Stengs maakt zijn debuut, ik denk dat er weer genoeg is om vanavond heel interessant te maken.”

Hij vervolgt: “Promes als rechtsback is ook met het oog op de toekomst zeker een optie, zeker tegen dit soort tegenstanders. In dit soort wedstrijden is je rechtsback vaak een soort buitenspeler. Promes kan bijna alles. Hij kan meerdere posities goed invullen en in balbezit zal hij veelal op zijn eigen positie staan. Als we moeten verdedigen, moet hij gewoon verdedigen. Logisch.”

Ook de basisplaatsen van Nathan Aké, Patrick van Aanholt, Calvin Stengs en Luuk de Jong vallen op: “We missen drie spelers. Ik wil ook wat andere jongens zien nu we geplaatst zijn en onze doelstelling hebben bereikt. Dat hebben we met een redelijk vaste groep gedaan, dus ik vind het nu niet meer dan normaal om spelers als Aké en Van Aanholt op te stellen. Zij hebben in de groei van dit elftal ook hun steentje bijgedragen, dus dat wil ik op deze manier belonen.”

“Het zijn allemaal goede voetballers. Het zijn ook kansen voor die spelers. Het was de laatste wedstrijden moeilijk om mensen tussen de linies te krijgen, veel kansen te creëren en doelpunten te maken. Ik hoop dat vanavond weer wel te zien.”