Desiree van Lunteren zet na bijna acht jaar per direct een punt achter haar interlandcarrière. De 26-jarige international debuteerde op 15 februari 2012 in het ‘grote’ Oranje.

Met de Oranje Leeuwinnen pakte Van Lunteren in 2017 in eigen land de Europese titel. Daarnaast werd ze afgelopen zomer vicewereldkampioen op het WK in Frankrijk. Bondscoach Sarina Wiegman is verrast door de keuze van Van Lunteren.

“Ik heb afgelopen maandag met Desiree gesproken. Het kwam voor mij als een grote verrassing dat ze me meldde dat ze gaat stoppen bij het nationale team. Desiree is uitgegroeid tot een vaste waarde voor Oranje”, zegt Wiegman.

“Dat zie je ook wel aan haar statistieken: ze heeft de afgelopen vijf jaar vrijwel geen interland gemist. Zij is zo’n speler waarvan je als trainer precies weet wat je eraan hebt, ze heeft een geweldige drive en is altijd bereid zich voor het team weg te cijferen”, vervolgt de bondscoach.

“Voor ons is het wel een aderlating. Ik vind het een hele moedige beslissing”, aldus Wiegman. “Voor het WK had ze ook al het gevoel van ‘heb ik dat heilige vuur nog wel?’. Dat bleeft toch wat weg en dat heeft ze me verteld. Ik vind het moedig, want vlak voor een Olympische Spelen deze beslissing nemen is een hele moeilijke beslissing.”

De bondscoach besluit: “Maar uiteindelijk is het wel de juiste beslissing als je niet je volledige energie erin kan stoppen. Jammer, heel jammer. Maar moedig.”