Bondscoach Ronald Koeman was gisteravond in Boekarest aanwezig bij de loting voor het EK 2020 dat volgende zomer gehouden wordt. Na afloop van de loting sprak de NOS met onze bondscoach.

Oranje wist de tegenstander uit Pot 1 al(Oekraïne) en wist eveneens dat de tegenstander uit Pot 4 vanavond nog niet bekend zou worden. Dat weet Oranje pas in maart, als de play-offs van de Nations League gespeeld worden. Alleen de tegenstander uit Pot 3 was dus een verrassing.

Dat werd Oostenrijk, en daar is Koeman wel content mee. Portugal, Turkije, Zweden en Tsjechië waren de andere mogelijke tegenstanders in die pot. “We weten hoe moeilijk Portugal is, aldus Koeman. “Het is altijd wel prettig als je bij een land in de poule zit dat je de laatste tijd nog niet getroffen hebt. En het is geweldig dat we drie wedstrijden in Amsterdam spelen.”

Oranje start met een duel tegen Oekraïne en speelt daarna tegen Oostenrijk. “We weten nu wat de poule is. We willen alles winnen en dan zien we wel. Uiteindelijk zijn het de individuele kwaliteiten van de spelers die je heel ver kunnen hebben tijdens zo’n toernooi. En die kwaliteiten hebben wij.”