Morgenavond speelt het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Mexico. Het eerste duel van de nieuwe bondscoach Frank de Boer wordt afgewerkt in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

We kijken in dit bericht terug op een eerdere editie van Nederland – Mexico, en wat is dan mooier dan terugblikken op het duel tijdens WK 2014, toen Oranje in de achtste finale in extremis met 2-1 wist te winnen van de Mexicanen.

Het Nederlands elftal van bondscoach Louis van Gaal bereikte de achtste finales door een overtuigende groepsfase. De 5-1 overwinning op Spanje werd gevolgd door een lastige winstpartij tegen Australië en een degelijke overwinning op Chili. In de achtste finale tegen Mexico liep het echter niet goed bij Oranje.

De eerste helft was Mexico duidelijk de betere ploeg, maar tot scoren kwamen beide landen niet. Kort na rust zette Giovani Dos Santos de Mexicanen echter alsnog op een verdiende 1-0 voorsprong.

Oranje moest in de achtervolging, maar wist de sterk verdedigende Mexicanen niet te breken. Tot in de 88e minuut, toen Wesley Sneijder een afvallende bal hard in de touwen joeg.

Het duel leek af te stevenen op een verlenging, ware het niet dat Arjen Robben nog een heerlijke fopduik in petto had. In Mexico zijn ze nog altijd woedend op de speler van FC Groningen. Huntelaar benutte vol overtuiging de penalty en schoot Oranje naar de achtste finale