Vlag van Nederland

Het tweede duel van Frank de Boer als bondscoach is opnieuw in mineur geëindigd. De povere Nations League-wedstrijd tegen Bosnië resulteerde in een doelpuntloos gelijkspel.

Bij afwezigheid van uitblinker Memphis Depay mocht Luuk de Jong het ditmaal in de basis proberen. Hoewel Oranje domineerde in balbezit, werd de Sevilla-spits echter nauwelijks gevonden door zijn medespelers. Bosnië maakte het de Nederlandse verdediging bij spaarzame uitbraken wél lastig.

In de tweede helft veranderde weinig aan het wedstrijdbeeld. Sterker nog: Edin Dzeko, in deze wedstrijd invaller, gaf Bosnië de beste kans van de wedstrijd door Miralem Pjanic weg te sturen. De Barcelona-speler mocht vrij op doel mikken, maar Jasper Cillessen bood redding.

De beste fase van Oranje begon pas in het laatste kwartier. Grote kansen van Luuk de Jong, Frenkie de Jong en Ryan Babel leidden echter niet tot een openingsdoelpunt. Daarmee weet het Nederlands elftal ook in de derde wedstrijd op rij niet te scoren. Er wacht woensdag een nieuwe kans: uit tegen Italië.

Lees meer over: , ,