Verdediger Matthijs de Ligt gaat zich alsnog laten vaccineren tegen het Corona-virus. Er was ophef ontstaan over een interview van De Ligt met ESPN, waar hij zei geen vaccinatie te hebben genomen.

“Ik heb geen vaccinatie genomen, want het is niet verplicht. Ik vind ook dat je baas moet zijn over je eigen lichaam. Zo lang het niet verplicht is, moet je zelf de keuze kunnen maken om het wel of niet te doen. Die keuze heb ik gemaakt”, zei hij eerder deze week. “Een risico is er altijd op besmetting. Ook met een vaccin kan het. Je moet met zo min mogelijk mensen in contact komen buiten het Nederlands elftal om.”

Een dag later kwam De Ligt terug op zijn woorden. “Ik was misschien niet helemaal duidelijk in het vorige interview. Om duidelijkheid te bieden: ik ben absoluut voor coronavaccinatie en zal zo snel als het kan een prik nemen.”

Of dat nog voorafgaand aan het EK gebeurt is onduidelijk. Bondscoach Frank de Boer gaf de spelers afgelopen woensdag de kans, maar wilde daarna geen prikken meer. “Daarna gaan we naar Portugal op trainingskamp en komen er oefenwedstrijden aan”, zei De Boer. “Dan kunnen we het niet gebruiken dat spelers moe, zwak en misselijk zijn door mogelijk bijwerkingen van de vaccinatie.”

Op zes spelers, inclusief De Ligt, na zijn alle speler gavaccineerd. Van Wout Weghorst werd al eerder duidelijk dat hij tegen de vaccinatie is. De Boer zei daarover: “Ik heb alle spelers het advies gegeven om zich te laten vaccineren, net als onze dokter. Maar we verplichten niemand. Iedereen moet zelf beslissen of hij iets in zijn lichaam wil spuiten.”