Het Nederlands elftal begint uiterst stroef aan de voorbereiding voor het EK. In een gezapige oefenpot tegen Schotland, waarin Jurriën Timber debuteerde, werd ternauwernood gelijkgespeeld. Frank de Boer liet Oranje starten in een 5-3-2 opstelling, maar veel defensieve zekerheid bracht dat niet. Al na 11 minuten schoot Jack Hendry Schotland op voorsprong. Daar ging een reeks blunders van de Oranje-verdediging aan vooraf.

Lang konden de Schotten daar niet van genieten, want vijf minuten later zette Memphis Depay de gelijkmaker op het scorebord. De aanvaller schoot bekeken binnen na goed terugleggen van Georginio Wijnaldum. In het resterende deel van de eerste helft gebeurde weinig, al was Denzel Dumfries nog dichtbij de 2-1.

Ook na rust wilde het niet vlotten met het Nederlands elftal. Sterker nog, de mannen van Frank de Boer kwamen wéér op achterstand. De Nederlandse defensie zag er opnieuw niet lekker uit toen Kevin Nisbet op een lage voorzet binnentikte.

Het was Memphis Depay die het deed voor Oranje vandaag. De gelegenheidsaanvoerder schoot een vrije trap in de 89e minuut heerlijk binnen. Zo sloot Nederland het eerste uitzwaaiduel richting EK2020 toch een beetje positief af. Op naar Nederland – Georgië, dat aanstaande zondag op het programma staat.