Nederland heeft de wedstrijd tegen Montenegro met grote cijfers gewonnen. Het werd 4-0 in het Philips Station. Memphis Depay (twee keer), Georginio Wijnaldum en Cody Gakpo waren de doelpuntenmakers. Zo gaat Oranje de cruciale thuiswedstrijd tegen Turkije met vertrouwen tegemoet.

Nederland had weinig te duchten van Montenegro, maar moest er zelf ook inkomen. Na wat halve kansen werd Memphis Depay op slag van rust gevloerd, en legde zelf aan voor de strafschop die volgde. De vedette van Oranje schoot onberispelijk raak.

Na rust maakte het Nederlands elftal het zich vooral zelf lastig door wat verdedigende slordigheden. Aanvallend was het beter op orde: Memphis gooide de wedstrijd in het slot met een poeier in de korte hoek, en daarna maakte Wijnaldum met de 3-0 een einde aan alle illusies van Montenegro. Het slotakkoord was van Cody Gakpo, die van afstand heerlijk raak schoot.

De echte tik moet dinsdag worden uitgedeeld, als het duel met directe concurrent Turkije op het programma staat.