Noa Lang en Mark Flekken zijn door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de definitieve selectie van Oranje. Het Nederlands elftal speelt volgende week de WK-kwalificatieduels met Letland en Gibraltar.

Van Gaal zegt over de selectie van doelman Flekken. Hij is de vierde doelman van Oranje, samen met Drommel, Bijlow en Krul: “Mark Flekken is nieuw ten opzichte van de vorige keer. Ik wil hem graag zien om een goed beeld van hem te krijgen. In de Bundesliga laat hij goede dingen zien”, zegt Van Gaal over Flekken.

Over Lang zegt onze bondscoach: “Noa Lang doet het goed bij Club Brugge. Ik heb al eerder aangegeven dat we niet dik in onze buitenspelers zitten. We zijn dus op zoek naar mogelijkheden op die posities. Dan geef ik de kans graag aan een jonge speler.”

De definitieve selectie van Oranje:

Doel: Justin Bijlow (Feyenoord), Tim Krul (Norwich City), Joël Drommel (PSV), Mark Flekken (SC Freiburg)

Verdediging: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale)

Middenveld: Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Marten de Roon (Atalanta), Guus Til (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain)

Aanval: Steven Berghuis (Ajax), Cody Gakpo (PSV), Luuk de Jong (Barcelona), Noa Lang (Club Brugge), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Memphis Depay (Barcelona), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg)