Oranje is kort voor het einde van de eerste helft op een nog ruimere voorsprong gekomen. Op slag van rust maakte Memphis Depay de 3-0 tegen Gibraltar.

Opnieuw werd hands van een speler van Gibraltar door de scheidsrechter gemist, maar wees de VAR de arbiter op de handsbal. De bal ging daarom voor de tweede keer op de stip voor Oranje.

Met zijn tweede penalty van de avond mocht Memphis aantreden voor zijn 35e doelpunt in Oranje. Nadat hij zijn eerste pingel miste was het deze keer wel raak. Kort na de gemiste eerste penalty had hij al zijn 34e goal gemaakt op aangeven van Davy Klaassen.

Met zijn 35e goal zet Memphis opnieuw een stap op de topscorerslijst van Oranje. Hij staat daar nu op gelijke hoogte met Ruud van Nistelrooy en Faas Wilkes.