Oranje heeft twee oefenduels aan het programma van dit jaar toegevoegd. Het Nederlands elftal speelt eind maart in de Johan Cruijff ArenA tegen Denemarken en Duitsland. Oranje speelt op zaterdag 26 maart tegen Denemarken en 29 maart volgt het duel met Duitsland.

Van Gaal is blij dat de oefenduels tegen twee WK-gangers aan het programma van Oranje zijn toegevoegd. “Natuurlijk zijn Denemarken en Duitsland aansprekende landen. Zeker met het oog op het WK wil ik spelen tegen sterke tegenstanders, dus ik ben zeer tevreden met deze duels”, aldus de bondscoach.

Het programma is zo compleet voor Van Gaal: “Samen met de wedstrijden in de Nations League vind ik dat we een mooi programma hebben in 2022. Dat is in de aanloop naar het WK een belangrijk onderdeel van een goede voorbereiding.”

Oranje speelt in de Nations League tegen België, Wales en Polen. Die wedstrijden worden in juni en september gespeeld. In totaal heeft Van Gaal dit jaar dus acht duels om zich voor te bereiden op het WK in Qatar, dat in november en december gespeeld wordt.