Bondscoach Louis van Gaal heeft enkele zeer verrassende namen opgenomen in zijn selectie voor de Nations League duels van komende maand. De meest in het oog springende naam is die van Jerdy Schouten.

Schouten is middenvelder bij Bologna, de club waar hij in 2019 naar overstapte vanuit Excelsior. De Italianen betaalde destijds 2 miljoen euro voor Schouten. Hij speelde in de afgelopen jaren 73 duels in de Serie A. Hij maakt zo’n goede indruk dat onder meer Napoli en Fiorentina al interesse toonde.

Nog meer verrassingen

Behalve Schouten zijn ook de namen van Martins Indi en Janssen opvallend te noemen. Beide spelers waren wel al eerder actief in Oranje, maar onder zowel Van Gaal als zijn voorgangers Koeman en De Boer lange tijd uit beeld.

 De 30-jarige Martins Indi speelde op 4 juni 2017 zijn interland voor Oranje, dat was zijn 34e. Martins Indi heeft een goede band met bondscoach Louis van Gaal, die hem van 2012 tot 2014 bijna iedere interland liet spelen en een belangrijke rol gaf op het WK 2014.

Janssen zat ook al in de voorselectie en is nu definitief opgeroepen. Hij zal wel eerst gaan trouwen en sluit daarna pas aan bij de selectie.

De afvallers

Naast de ‘nieuwkomers’ zijn er natuurlijk ook enkele afvallers in de selectie. De meest belangrijke daarvan is Wijnaldum, die ook al niet in de voorselectie zat. Justin Bijlow was de afgelopen tijd niet fit en zit ook niet bij de selectie. Jasper Cillessen mocht zich daarom afgelopen week al in Zeist melden.

Jordy Clasie, Marten de Roon, Luuk de Jong, Arnaut Danjuma, Rick Karsdorp en Owen Wijndal haalden het keurkorps van Van Gaal ook niet. Danjuma, Karsdorp en Wijndal zijn momenteel niet helemaal fit en ontbreken mogelijk daarom.

De volledige selectie

Keepers: Mark Flekken (SC Freiburg), Tim Krul (Norwich City) en Jasper Cillessen (Valencia)

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Bruno Martins Indi (AZ), Tyrell Malacia (Feyenoord), Jordan Teze (PSV), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale), Matthijs de Ligt (Juventus), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Denzel Dumfries (Internazionale), Virgil van Dijk (Liverpool)

Middenvelders: Steven Berghuis (Ajax), Jerdy Schouten (Bologna), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Guus Til (Feyenoord)

Aanvallers: Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Noa Lang (Club Brugge), Wout Weghorst (Burnley), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Monterrey), Memphis Depay (FC Barcelona)