De wedstrijd België – Nederland wordt vrijdagavond gespeeld in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Het stadion van de Belgische nationale ploeg is het decor van het eerste Nations League duel van beide landen in deze nieuwe editie van het toernooi.

Met 50.093 zitplaatsen is het Koning Boudewijnstadion het grootste stadion in België. Tijdens het EK 2000 dat in Nederland en België gehouden werd was het stadion aangewezen als finale-stadion.

De eerdere namen van het stadion

In 1927 werd op de plek waar het stadion staat al het Jubelstadion gebouwd. Na de Tweede Wereldoorlog werd in 1946 de naam gewijzigd in Heizelstadion, genoemd naar de wijk waarin het stadion ligt.

Die naam zal bij velen wel een belletje doen rinkelen, want het Heizeldrama is een van de grootste rampen in de voetbalgeschiedenis. Voorafgaand aan de finale van de Europa cup 1 in 1985 tussen het Liverpool en Juventus braken rellen uit, toen Liverpoolsupporters een vak met fans van Juve in kwam. Daarbij vonden uiteindelijk 39 mensen (waarvan 32 Italianen) de dood. Daarnaast raakten er zo’n 400 (zwaar) gewond.

128e interland tussen beide landen

De wedstrijd tussen Nederland en België in het Koning Boudewijnstadion is alweer de 128e interland die beide landen tegen elkaar spelen. De eerste keer was in 1905 en de laatste keer was in 2018, toen het duel in 1-1 eindigde.

Oranje won 55 van de 127 duels en België won er 41. Er werd daarnaast 31 keer gelijkgespeeld in een duel tussen beide landen.