Het gaat goed met doelman Tim Krul. Hij blinkt wekelijks uit bij zijn club Newcastle United en bij oranje is hij reservedoelman achter eerste keus Maarten Stekelenburg. Dat het zo goed met hem gaat heeft veel te maken met het vertrouwen dat hij kreeg van bondscoach van Marwijk tijdens de oefentrip naar Zuid-Amerika. “Dat heeft me zoveel vertrouwen gegeven. Je debuut maken in het Nederlands elftal in en tegen Brazilië. Kan het nog mooier? Ik geloof het niet”, aldus de sluitpost tegenover de Telegraaf. “Vanaf dat moment wist ik dat ik bij Newcastle eerste keeper kon worden en moest doorzetten. Die interlands hebben enorm veel betekend.”

Toen hij na deze interlands terugkwam bij zijn club merkte krul dat zijn status was veranderd: “Naast de nieuwe aanwinsten ook de supporters, de kranten in de stad, iedereen vond het prachtig. Je bent toch opeens international. Eentje die gewoon speelt tegen Brazilië. Onbewust draagt dat bij aan je status.”

In 2010 had de doelman, die vijf jaar daarvoor de overstap maakte van ADO Den Haag naar Engeland, zijn opwachting al in het eerste elftal van Newcastle gemaakt. Hij kwam tot een groot aantal optredens, maar kende in de ervaren rot Steve Harper een grote concurrent die nog boven hem stond in hiërarchie. “Ik was toen nog niet constant genoeg. Scoorde ik de ene week een 10 tegen Arsenal, de volgende week liet ik een simpele bal door. Dat heb ik nu niet zo snel meer.”