De spelers van het Nederlands elftal staan weer aan het begin van een nieuw en lang voetbalseizoen. Als Oranje zich weet te plaatsen dan zal het seizoen in juni en juli afgesloten worden met het EK 2024 in Duitsland. Daarvoor zal Oranje de komende maanden wel goed moeten presteren in de EK-kwalificatie, te beginnen in september tegen directe concurrenten Ierland en Griekenland.

In september, oktober en november speelt het Nederlands elftal nog de nodige interlands, maar ook tussen die interlands door kun je natuurlijk wedstrijden van spelers van Oranje bezoeken. In dit artikel zetten we een aantal competities op een rijtje waar je spelers van Oranje kunt bezoeken door een reis te boeken op een website als voetbalreizenxl.nl.

De Engelse Premier League

We beginnen in de Engelse Premier League, waar de nodige internationals van Oranje spelen. Met voetbalreizen Engeland kun je wedstrijden bezoeken van dé topclubs van Europa, waar regelmatig ook Nederlandse spelers in actie komen.

Bezoek een wedstrijd van kampioen Manchester City om Nathan Aké te bewonderen of ga naar Newcastle United of Tottenham Hotspur voor wedstrijden van Sven Botman of Micky van de Ven. Ook Ryan Gravenberch heeft een transfer naar de Premier League gemaakt. Hem kan je straks wellicht in actie zien in het rode shirt van Liverpool, waar ook Virgil van Dijk speelt en Cody Gakpo sinds afgelopen winter in de selectie zit. Doelman Mark Flekken keept tegenwoordig bij Brentford FC en Bart Verbruggen staat onder de lat bij Brighton & Hove Albion. Genoeg potentiële Oranje-spelers te zien in de Premier League dus.

De Duitse Bundesliga

In de Duitse Bundesliga moeten we wat beter zoeken naar Nederlandse internationals. Toch zijn er wel een paar te vinden en zij spelen allemaal bij topclubs. Bij Bayern München zien we Matthijs de Ligt terug en bij concurrent Borussia Dortmund speelt Donyell Malen. Xavi Simons speelt sinds dit seizoen bij RB Leipzig en maakt daar ook direct indruk. Frimpong van Leverkusen is ook een potentiële speler van Oranje, maar wordt tot nu toe genegeerd door bondscoach Ronald Koeman.

De Spaanse La Liga

Wie wil er nou niet een keer een wedstrijd van FC Barcelona bezoeken. Extra mooi omdat daar Frenkie de Jong ook speelt natuurlijk. Als je een andere Nederlandse speler wilt zien kan je ook naar Atletico Madrid, waar Memphis Depay onder contract staat. Mooie voetbalreizen naar Spanje. Daley Blind speelt inmiddels bij Girona.

De Italiaanse Serie A

In Italië spelen ook de nodige Nederlanders komend seizoen. Zo speelt Dumfries samen met Stefan de Vrij bij Inter en is Tijani Reijnders bij stadsgenoot AC Milan gaan spelen. Bij Atalanta spelen De Roon, Bakker, Hateboer en Koopmeiners samen.

De Nederlandse eredivisie

Je hoeft natuurlijk niet persé een verre reis te maken om Nederlandse internationals in actie te zien. Bij Ajax, PSV, Feyenoord en AZ spelen de nodige Nederlandse spelers die ook in aanmerking komen voor een selectie van Ronald Koeman.