Het Nederlands elftal heeft vanavond goede zaken gedaan met een 3-0 overwinning op Griekenland. Vooraf werd er nog bezorgd gekeken naar de Grieken, die tweede stonden in de kwalificatiepoule. Maar Oranje kwam nooit in de problemen, en had in de eerste helft het eindresultaat al op het scorebord gezet.

Het eerste doelpunt kwam van niemand minder dan Marten de Roon, die de bal uit een corner voor zijn voeten kreeg.

Cody Gakpo maakte doelpunt nummer twee, op aangeven van Denzel Dumfries. De laatste goal kwam van het hoofd van Wout Weghorst, die knap binnenkopte. Opnieuw gaf Dumfries de assist.

Na rust voerde Ronald Koeman flink wat wisselingen door, waardoor Tiijani Reijnders zijn Oranje-debuut mocht maken. Nederland speelde de wedstrijd rustig uit en had niets te duchten van de Grieken.

Er volgt zondag nog een kwalificatiewedstrijd tegen Ierland, dat vanavond verloor van Frankrijk. Oranje schuift door de belangrijke overwinning op Griekenland door naar de tweede plaats in de poule.