Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn opstelling voor het EK-kwalificatieduel Ierland – Nederland bekendgemaakt. Daarin heeft hij drie wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de opstelling tegen Griekenland van afgelopen vrijdag. Hij zal ook in een iets ander systeem gaan spelen, zonder diepe spits en meer in een 1-5-3-2-opstelling.

Geertruida is geblesseerd en wordt vervangen door Matthijs de Ligt. Hij begon het seizoen goed bij Bayern, maar zit inmiddels al meerdere duels op de bank. Vanavond krijgt hij de kans om zich te laten zien in een driemansdefensie met Virgil van Dijk en Nathan Aké. Behalve De Ligt staan ook Mats Wieffer en Donyell Malen in de basis. Dat is ten kosten van Marten de Roon en Wout Weghorst.

In de goal staat wel gewoon weer Mark Flekken en op de flanken Denzel Dumfries en Daley Blind. Zij zullen net als tegen de Grieken een belangrijke rol hebben. De verwachting is wel dat ze tegen de Ierse ploeg iets meer verdedigende taken uit zullen moeten voeren.

Op het middenveld staan drie man, namelijk Frenkie de Jong, Mats Wieffer en als nummer tien Xavi Simons. Voorin staan Cody Gakpo en Donyell Malen als twee spitsen opgesteld.