Wout Weghorst verkeert op weg naar de interlandweek met het Nederlands elftal in bloedvorm. De aanvaller, één van de 25 spelers die door bondscoach Ronald Koeman is opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels met Ierland en Gibraltar, was zaterdag voor het derde Bundesliga-duel op rij trefzeker. Ook Daley Blind blijft presteren met Girona, terwijl Tijjani Reijnders zijn eerste doelpunt voor AC Milan maakte. Een overzicht van de clubverrichtingen van de Oranje-internationals die zaterdag in actie kwamen.

TSG Hoffenheim, dat zesde staat, kwam zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Augsburg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Weghorst opende na ruim twintig minuten spelen de score en dat betekende dat hij voor de derde competitiewedstrijd op rij trefzeker was. In zijn eerste zes Bundesliga-duels voor Hoffenheim kon hij het net niet vinden.

Daley Blind blijft verrassen met Girona

Girona gaat de interlandperiode in als de koploper van Spanje, met een voorsprong van twee punten op Real Madrid. Dé verrassing van LaLiga was zaterdag met 1-2 te sterk voor Rayo Vallecano. Blind stond negentig minuten als linker centrale verdediger binnen de lijnen. De 103-voudig Oranje-international miste niet één minuut in twaalf van de dertien competitieduels.

Donyell Malen kwam zaterdag bij Borussia Dortmund, de nummer vier van de Bundesliga, maar één helft in actie. De aanvaller speelde, als vervanger van Julian Brandt, de tweede helft van het uitduel met VfB Stuttgart (2-1 nederlaag). Malen speelde dit seizoen zestien officiële duels, waarin hij goed was voor vier goals en twee assists.

Tijjani Reijnders maakt eerste doelpunt voor AC Milan

Reijnders maakte zaterdag zijn eerste officiële doelpunt voor AC Milan, de 0-2 in het uitduel met Lecce. Het was echter een wedstrijd met gemengde gevoelens voor de middenvelder, die eerder al twee assists verzorgde. Lecce maakte de dubbele achterstand namelijk ongedaan: 2-2.

Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer, Calvin Stengs (allen Feyenoord), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton and Hove Albion), Nathan Aké (Manchester City), Virgil van Dijk, Cody Gakpo (beiden Liverpool), Denzel Dumfries, Stefan de Vrij (beiden Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Jorrel Hato, Steven Bergwijn, Brian Brobbey (allen Ajax), Marten de Roon, Teun Koopmeiners (beiden Atalanta), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman en Jerdy Schouten (beiden PSV) komen zondag in actie.