Wout Weghorst kreeg het na afloop van de met 1-0 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland aan de stok met NOS-verslaggever Arman Avsaroglu. Het interview deed het nodige stof opwaaien en werd breed uitgemeten in de media. Avsaroglu verklaart nu dat er een gesprek is geweest met de KNVB en laat zijn licht schijnen over de situatie.

Het Nederlands elftal wist zich met de 1-0 zege op Ierland definitief te plaatsen voor het Europees Kampioenschap, dat volgend jaar gehouden wordt in Duitsland. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Weghorst, die na afloop van de wedstrijd aanschoof bij de microfoon van de NOS. Het interview verliep echter behoorlijk moeizaam en Weghorst zou zelfs hebben geëist dat deze niet werd uitgezonden op televisie. De spits van Oranje was niet gediend van de kritische vraagstelling van Avsaroglu en vond dat er wel meer waardering mocht zijn voor het feit dat deelname aan het EK was veiliggesteld. Avsaroglu blikt bij NOS Langs de Lijn terug op dit verhitte interview.

Gesprek met KNVB

“Er is een gesprek geweest met de KNVB en ik heb Weghorst daarna niet meer gesproken. Ik heb ook niet de indruk dat hij daar veel behoefte aan heeft”, zo vertelt Avsaroglu. “Het heeft de mensen wel beziggehouden. Sommigen zijn het eens met mij, sommigen zijn het eens met Weghorst. Of ik het anders zou doen? Nee, zeker niet. Ik begon ook gewoon met een felicitatie. Daarna moet je de kans krijgen om de vraag stellen die de kijker heeft, dat vind ik belangrijk.”

“Je moet wel een kritische vraag kunnen stellen”

Weghorst raakte geïrriteerd toen Avsaroglu begon over het matige spel van Oranje tegen Ierland. Volgens de 31-jarige aanvaller van Hoffenheim was het behalen van het EK even belangrijker dan wat er eventueel verbeterd zou kunnen worden aan het spel van zijn ploeg. Avsaroglu is een iets andere mening toegedaan. “Je moet wel een kritische vraag kunnen stellen, anders heb je helemaal meer niets aan die interviews”, aldus de verslaggever.