Het Nederlands elftal heeft een stijging doorgemaakt op de wereldranglijst van de FIFA. Waar Oranje vorige maand nog op de zevende plaats terug te vinden was, is het nu in de ranking opgeschoven naar de zesde positie. Nederland ging op de lijst voorbij aan Portugal, dat terugzakte naar de zevende stek.

De stijging van Nederland op de FIFA-ranking heeft alles te maken met het sterke slot in de EK-kwalificatiereeks. De mannen van bondscoach Ronald Koeman wisten in de laatste twee wedstrijden af te rekenen met respectievelijk Ierland (1-0) en Gibraltar (0-6). Hierdoor kwam Oranje bij de FIFA op een puntentotaal van 1745.48 en dat is een fractie meer dan Portugal, dat op 1745.06 punten staat. Het Nederlands elftal schuift zodoende een plekje op en bekleedt nu de zesde positie op de wereldranglijst ten koste van de Portugezen.

Oranje heeft zicht op top 5

Doordat Oranje langzaam omhoog klimt op de FIFA-ladder, krijgt het nu de top 5 in zicht. Brazilië is met 1784.09 punten de eerste te nemen horde. Daarna komen België (1798.46), Engeland (1800.05), Frankrijk (1845.44) en Argentinië (1855.2). Nederland moet echter ook in de spiegels blijven kijken, want naast Portugal azen ook Spanje en Italië op een plaats hogerop. Kroatië maakt uiteindelijk de top 10 compleet.