Vlag van Nederland

Ruud van Nistelrooy is voetballer af, hij is sinds kort aan het genieten van zijn ‘life after football’. De voormalige spits van Oranje gaat genieten van het EK,en van Robben, zo zegt hij tegen het AD Sportwereld. Hij ziet Oranje als een serieuze kanshebber voor de titel: “Ik vind het Nederlands elftal een honderd procent kanshebber op de Europese titel. Ik verheug me daarom al op de eerste drie vriendschappelijke wedstrijden. Kijken welke keuzes de bondscoach maakt. Waar hij zijn accenten legt en waar hij moeilijke beslissingen neemt. Heel boeiend.”

Ook van Nistelrooy zag de Champions League finale en zag Robben dus ook zijn penalty missen. Hij leefde mee met de buitenspeler maar heeft ook warme woorden over: “Natuurlijk was die strafschop een domper. Alles viel in het niet. Die wedstrijd van vanavond is nu betekenisloos geworden. Hij zal tien minuutjes spelen, omdat het moet. Daarna is hij even vrij en dan meldt hij zich wel weer hoor. Hij mag trots zijn op zichzelf. Hij had de moed die bal te pakken toen er een penalty werd gegeven. Hij heeft alles gedaan, alles gegeven.”

Van Gol verwacht dat Robben er bovenop komt en er staat op het EK: “Van Arjen Robben verwacht ik veel, misschien wel het meest. Hij is een beest van een voetballer. Heeft al zo veel tegenslag gehad en heeft het altijd overwonnen. Ik herken dat, blessures, als ik daar aan terugdenk. Over memorabele momenten gesproken. Maar ik weet dus wat je dan moet opbrengen. Dat heeft Arjen al een aantal keren doorstaan. Al die pijn, al die publiciteit, hij is er mentaal sterk van geworden. En ja, hij heeft nu een paar strafschoppen gemist en een paar finales verloren. Maar staat iemand er wel eens bij stil dat hij al die finales wél eerst heeft bereikt?”

Lees meer over: ,