Vlag van Nederland

© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenAls er iemand hoopt dat de blessure van Joris Mathijsen meevalt dan is het John Heitinga wel. Van de 76 interlands die de verdediger van Everton speelde, stond hij 56 keer aan de zijde van Mathijsen, zo meldt de Telegraaf. “Ik speel het liefst met Joris. Dat doen we al sinds 2006 en het voelt vertrouwd”, aldus Heitinga. “Laten we afwachten wat de precieze schade is, want die is nu moeilijk in te schatten.”

De verdediger van Everton keek met dubbele gevoelens terug op de wedstrijd Nederland-Bulgarije, die met 1-2 verloren ging. “Naar mijn idee speelde ik persoonlijk een goede wedstrijd, maar ik word terecht beoordeeld op twee momenten. Uit de vrije trap die ik veroorzaak, schiet Bulgarije op de lat. En de 1-2 is natuurlijk een drama. Daar baal ik echt van. Ik dacht dat Stijn Schaars vrij stond en wilde een station overslaan om in de twee minuten die we nog hadden de winst veilig te stellen. Ik speelde om te winnen, maar had in blessuretijd de 1-1 moeten koesteren.”

Heitina beseft dat het beter moet en dat de laatste zes duels (1w 1g 4v) niet hoopgevend zijn. “We staan weer met beide benen op de grond. Toch moeten we hier niet te zwaar aan tillen. We kijken vooruit en moeten met zijn allen zorgen dat het vanaf nu beter gaat.”

Lees meer over: ,