Vlag van Nederland

© OnsOranje.nl / Eric Verhoeven De spitsendiscussie leidt tot veel rumoer in Nederland, maar ook op het trainingsveld van Oranje. Klaas-Jan Huntelaar is boos. Hij gaf al eerder aan in het programma 24 uur met… dat hij in de spitspositie thuis hoort. Maar inmiddels is  duidelijk dat Robin van Persie de eerste keuze van de bondscoach zal zijn tijdens het EK.

Vandaag spreekt Klaas-Jan Huntelaar zich hierover uit in AD Sportwereld: “Natuurlijk was ik boos en teleurgesteld, maar iedereen weet dat ik geen wegloper ben.” Huntelaar zal dus op de bank beginnen, net als twee jaar geleden. Hij had alle wedstrijden van het Nederlands elftal gespeeld een daar een prima doelsaldo behaald, een geweldig seizoen bij Schalke gedraaid. Maar voor zijn gevoel heeft dat niet uitgemaakt: “Ik ben teleurgesteld dat hij niet voor mij kiest. Ik heb het gevoel gehad dat alles al van te voren vaststond.”

Het ligt allemaal erg gevoelig: “Het waren twee persoonlijke gesprekken. En ik ben beide keren boos geworden.” Dat het ook bij de bondscoach tot irritatie leidde werd gisteren duidelijk in de persconferentie:

Lees meer over: ,