Vlag van Nederland

Nu het nog minder dan 100 dagen is voor het voetbalspektakel weer mag gaan beginnen, maken we eens een kort overzicht van wat Oranje allemaal van plan is tot we op 14 juni om half 2 de bal zullen aftrappen:

Op 10 mei begint de voorbereiding in Hoenderloo, bondscoach Bert van Marwijk gaat met een select aantal internationals trainen. Dit wordt ook een korte stage voor mogelijk nieuwe internationals als Siem de Jong, Roel Brouwsers en Leroy Fer. Er zullen trainingen zijn tot 19 mei. In deze periode zal de definitieve selectie gevormd worden, zij met blessures vallen af en de vervangers worden blij gemaakt met als nog een WK-ticket.

Op 19 mei vertrekt de voltallige selectie voor een trainingskamp naar Oostenrijk, tijdens deze voorbereiding oefent Oranje in Freiburg (Duitsland) tegen Mexico (tijdstip nog onbekend).

Zij zullen op 1 juni weer thuis zijn voor de “uitzwaaiduels” tegen Ghana: 1 juni en Hongarije: 5 juni, in deze wedstrijden kan de bondscoach voor het laatst zijn manier van spelen en de basiself uit proberen.

De spelers & staf vliegen diezelfde avond van de laatste oefenwedstrijd nog naar Johannesburg, alwaar op 14 juni Denemarken onze eerste tegenstander zal zijn.

Voor een compleet overzicht van het WK2010, hebben we deze pagina ingericht.

Lees meer over: