Vlag van Nederland

© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenBondscoach Bert van Marwijk is aan het twijfelen gebracht. De plotselinge terugslag van verdediger Joris Mathijsen zorgt voor vraagtekens bij de bondscoach. Want moet hij nou een risico nemen met Mathijsen, of toch een vervanger oproepen voor de centrale verdediger?

Als de bondscoach besluit om de verdediger te vervangen, dan moet dat wel voor de wedstrijd tegen Denemarken van aanstaande zaterdag. “We zullen er alles aan doen dat hij fit wordt. Als het daarvoor belangrijk is dat hij niet meegaat naar Charkov, kan het dat hij in Krakau blijft. In principe gaat er een streep door zijn naam voor de wedstrijd tegen Denemarken. Ik ben bereid risico te nemen, maar twee duels niet spelen…”

Dit zou ook best wel eens negatieve gevolgen kunnen hebben voor Jetro Willems. De linksback van Oranje leek bijna zeker van een basisplaats, maar het valt te betwijfelen over Van Marwijk het aandurft om met de PSV’er en Ron Vlaar te spelen tijdens het openingsduel. “Alles heeft invloed op elkaar. Ik ga er nog eens serieus naar kijken”, aldus de trainer tegen De Telegraaf.

Aan de hand van de ervaren Mathijsen zou het geen probleem zijn om Willems op te stellen, maar doet hij dat ook met Ron Vlaar centraal in de verdediging? Of kiest hij dan toch voor de robuuste Boulahrouz of voor de meer ervaren Stijn Schaars?

Lees meer over: ,