Vlag van Nederland

© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenArjen Robben kijkt uit naar de wedstrijd tegen Portugal, hij weet ook dat het ontzettend lastig gaat worden gaat de Portugezen. Hij is er wel van overtuigd op welke manier het moet gebeuren: “Ik denk dat je er vol voor moet gaan om zo snel mogelijk op 1-0 te komen. Je móét op voorsprong komen, hoe dan ook”, zegt Robben tegen OnsOranje. “Kom je op achterstand, is het niet meteen inpakken, maar dan wordt het heel moeilijk.”

“Als je met 1-0 de rust ingaat, heb je een stap gemaakt en moeten zij ook komen. Maar je moet ook waken voor een tegengoal. Je mág niet op achterstand komen”, aldus de buitenspeler. Portugal is een oude bekend voor Oranje en Robben. Op het WK van 2006 in de achtste finale werd het een ware  schoppartij, waarin Nederland onderuit ging. “Maar ik denk dat we op dat vlak gegroeid zijn als team.”

“Het beste voorbeeld daarvan was de WK-wedstrijd tegen Brazilië. Daar laat je je niet provoceren, maar ben je gedisciplineerd. Ben je daarin beter dan de Brazilianen, die zich wel laten gaan. Ik denk dat we dat niet zo snel meer laten gebeuren.”

Robben weet ook dat maar zelden een ploeg met 3 punten de poulefase overleeft: “Inderdaad, de statistieken spreken niet in ons voordeel. Maar Italië ging met drie punten door in 1982 en werd wereldkampioen. We hebben nog een houvast”, besluit de hoopvolle Robben.

Lees meer over: ,