© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenWat het wonder van Charkov had moeten worden, werd het drama van Charkov. Nederland ligt er uit en het was drie keer niks: 0 – 1 verlies tegen Denemarken, 1 – 2 verlies tegen Duitsland en tenslotte 2 – 1 verlies tegen Portugal. Na een geweldig WK2010 is het EURO2012 voor Oranje  alweer voorbij.

Vanaf de eerste minuut nam Nederland het initiatief in de wedstrijd, dit resulteert in de 11e minuut al in een doelpunt van captain Rafael van der Vaart. Een doelpunt voor Duitsland tegen Denemarken zorgden voor euforie in de huiskamers van Nederland. Het offensief duurde tot de 20e minuut daarna nam Portugal het over en werd het gevaarlijk. Ronaldo die het hele toernooi nog niets had laten zien raakte dit keer wel het doel, in de 28e minuut maakte hij de 1-1. Het werd vervelender toen Denemarken ook nog gelijk maakte.

In de tweede helft kon Oranje niet meer het spel naar eigen hand zetten, kansen waren er voor beide kanten maar Portugal trok aan het langste eind met wederom een doelpunt van Christiano Ronaldo die duidelijk wat had goed te maken. Vervolgens drie doelpunten maken in 10 minuten werd een onmogelijke opgave voor Nederland. Eindstand Portugal – Nederland: 2- 1.

En zo eindigt Nederland met 0 punten in groep B, de verwachtingen waren hoog, de vorm ver te zoeken. Dag Mark,  dag Joris. Op naar WK2014!