© Ons Oranje/Eric VerhoevenWaar gaat het heen als zelfs vaders van internationals zich met de perikelen rondom het Nederlands elftal gaan bemoeien. Ramon van der Vaart, vader van Rafael, zegt dat de ruzie tussen Mark van Bommel en zijn zoon onzin is. Hij reageert daarmee op een uitspraak van interviewer Frénk van der Linden in het programma Studio Sportzomer.

“Er worden al weken rare dingen over Rafael geroepen op tv”, zegt hij tegen NUsport. “Telkens wordt zijn naam gelinkt aan negatieve gebeurtenissen. Hij zou mentaal geknakt zijn. En nu dit weer. Wat een onzin! Als je er geen zin meer in hebt dan kun je niet zo presteren als Rafael tegen Portugal deed.”

Een conflict met aanvoerder Mark van Bommel is sowieso onzin, zegt Ramon: “Rafael is helemaal geen ruziezoeker. Tuurlijk was hij teleurgesteld, maar hij is altijd professioneel en positief gebleven. Één keer heeft hij gezegd dat hij moeite had met zijn situatie. Maar ook toen was hij netjes.”

“Met Van Bommel heeft hij een prima band. Echt lachwekkend wat die meneer Van der Linden heeft geroepen. Wie is die man eigenlijk? Na afloop van Nederland-Portugal hebben Rafael en Mark elkaar nog omhelsd!” Volgens Van der Vaart senior gaat de scoringsdrift met de tv- programma’s aan de haal. “Er worden de vreselijkste dingen geroepen. Bijna alles is bullshit.”