Vlag van Nederland

De verdediging van het Nederlands elftal, er is al zoveel over gezegd en geschreven. Afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen Turkije wisten ze echter de nul te houden. Bondscoach Louis van Gaal was daar uiteraard content mee, maar had ook kritiek.

Johnny Heitinga kreeg na de wedstrijd een standje van de bondscoach. De centrale verdediger van Everton moest vijf minuten voor tijd naar de kant, vanwege kramp in de kuit. “Dat Heitinga de wedstrijd niet kon uitspelen, bewees mijn stelling dat spelers topfit moeten zijn op dit niveau. Ik wilde hem niet wisselen, maar was daartoe gedwongen”, aldus van Gaal.

Jetro Willems kende een zware avond tegen  Turkije. De verdediger maakte enkele behoorlijke fouten en was ook weinig gelukkig met zijn voorzetten. De jonge verdedigers weten echter wel dat ze ook aan elkaar moeten wennen. Heitinga is hierin een belangrijke schakel. Hij riep zijn keer schor, zei hij na afloop.

Rechtsback van dienst was afgelopen vrijdag Daryl Janmaat. De Feyenoorder kende echter niet een heel gelukkig debuut en werd in de rust vervangen door Ajacied Ricardo van Rhijn. De jonge Ajax-speler maakt de laatste tijd een goede ontwikkeling door, vooral dankzij Jaap Stam, zegt hij zelf.

“Met hem heb ik veel een op een getraind. Hij leerde me goed te positioneren. Ik kreeg ook meer duelkracht. Ik heb veel van hem opgestoken”, zegt de verdediger in gesprek met OnsOranje.  Zijn fout tegen Heerenveen van vorige week is hij nog niet vergeten: “Ik ben wel een typisch Nederlandse verdediger denk ik ja, zo ben ik wel opgeleid. Misschien dat Jaap Stam die bal wel de tribune in had geramd”, besluit hij.

Lees meer over: ,