Vlag van Nederland

Adam Maher was afgelopen woensdag in het oefenduel van het Nederlands elftal met Italië één van de beste spelers aan oranjes kant. Dat tot grote tevredenheid van AZ-trainer Gertjan Verbeek, die met veel plezier naar zijn speler keek.

Verbeek was blij met de prestatie van Maher: “Wat mijn mening is over het spel van Adam Maher in Oranje? Normaal vind ik vriendschappelijk voetbal moeilijk te beoordelen, want negen van de tien keer vind ik er niets aan door het lage niveau”, zegt Verbeek op de website van AZ. “Tegen Italië heb ik wel genoten, vanwege de intentie die Oranje had. Adam had daar een groot aandeel in. Zijn tegenstander Andrea Pirlo is een voetballer, geen slager. Daar rendeert Adam goed bij.”

Verbeek wilde ook bondscoach Louis van Gaal een compliment geven. “Ik ben heel blij met Van Gaal als bondscoach. Hij geeft spelers duidelijk commentaar en specifieke opdrachten mee. Zo weet je als speler hoe je punten kunt scoren. Ondanks dat AZ een minder seizoen draait, roept de bondscoach Maher wel op. Het is duidelijk: als je het persoonlijk goed doet, word je opgeroepen. Voor Adam is het dus zaak om te blijven presteren bij AZ, zodat hij in maart weer bij Oranje zit.”

Lees meer over: , ,