Vlag van Nederland

Bondscoach Louis van Gaal selecteerde Tonny Vilhena voor de WK-kwalificatieduels met Estland en Roemenië. De jonge middenvelder beseft het allemaal nog niet helemaal: “Er komt nu veel op me af en ik besef het nog niet helemaal, maar ik ben hartstikke blij dat ik bij de selectie zit”, zegt Vilhena op de clubwebsite.

De Feyenoorder werd gefeliciteerd door zijn trainer en teamgenoten: “Dat zegt veel over onze teamgeest. De jongens gunnen het me van harte, net zoals ik eerder dit seizoen andere spelers die waren opgeroepen voor Oranje heb gefeliciteerd. De andere jongens hebben er al vaker bij gezeten, maar het blijft bijzonder dat zoveel spelers van ons bij Oranje zitten. Een teken dat we goed bezig zijn.”

Vilhena droomt al jaren van Oranje: “Als kind voetbalde ik vaak al in een tenue van het Nederlands elftal op straat. Op dat moment had ik twee dromen. De één, spelen in het eerste elftal van Feyenoord, is inmiddels uitgekomen. De ander is om te spelen voor het grote Oranje, al voelt mijn plek in de selectie ook als een droom die uitkomt”, aldus Vilhena.

Lees meer over: , ,