Vlag van Nederland

Wedstrijd Nederland - Polen

Op 4 september staat Nederland - Polen in de Nations League op het programma.

4 september 2020

Nederland - Polen

Nations League
20:45 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Nederland - Polen

Tegenstander
Polen (19e op de FIFA ranglijst)
Wedstrijdtype
Nations League
Periode
Nations League 2020-2021
Wedstrijddatum
4 september 2020
Tijdstip
20:45 uur
Stadion en plaats
Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Op TV
NOS om 20:00 uur

Op 4 september staat Nederland – Polen in de Nations League op het programma. Na een lange stop vanwege het Corona virus, dat er onder meer voor zorgde dat het EK 2020 met een jaar uitgesteld werd, mogen de mannen van bondscoach Ronald Koeman weer aan de bak.

In de strijd om een nieuwe Nations League ontvangt Oranje begin september de Polen. Het is het eerste duel in de strijd voor de tweede Nations League, vervanger van de oefenduels. De vorige editie reikte Oranje in een loodzware poule met Duitsland en Frankrijk tot de final four, waar de finale tegen Portugal verloren ging.

Nederland – Polen in het verleden

Het Nederlands elftal en Polen troffen elkaar vijftien keer eerder. De laatste keer was tijdens een vriendschappelijke interland in aanloop naar EK 2016, waar Oranje ontbrak.

Van de vijftien interlands wist Oranje er 6 te winnen, werd er zes keer gelijkgespeeld en won Polen driemaal. De laatste nederlaag dateert echter uit 1979.

De selectie van Polen

We kennen Polen natuurlijk vooral van het dodelijke spitsenduo Lewandowski en Milik, bekend van zijn tijd bij Ajax. Maar ook de rest van het team mag niet onderschat worden. Polen is een sterke tegenstander die zeker niet onderschat moet worden. De namen op het middenveld en achterin zijn misschien minder bekend, maar er staat wel een stevig team.

Ze staan momenteel 19e op de FIFA-ranking, vijf plaatsen onder het Nederlands elftal. Op het EK 2016 verloor Polen in de kwartfinale van de latere winnaar Portugal. Tijdens WK 2018 werden de Polen al in de groepsfase uitgeschakeld in een poule met Japan, Colombia en Senegal.

Statistieken Nederland - Polen

Laatste wedstrijd
1 juni 2016: Polen Nederland 1 - 2
Gewonnen
6x
Verloren
3x
Gelijkspel
6x

Nieuws over Nederland - Polen