Vlag van Nederland

Na drie wedstrijden en 270 minuten keepen, heeft doelman Kenneth Vermeer nog steeds geen tegentreffer geïncasseerd in het Nederlands elftal. Alleen Ronald Waterreus deed het tot nu toe beter dan Vermeer.

Waterreus kreeg in zijn eerste 337 minuten in het shirt van Oranje geen tegentreffer. Vermeer kan dat record inhalen als hij in de volgende wedstrijd die hij keept ten minste 68 minuten ‘de nul’ houdt.

Of die volgende minuten tegen volgende tegenstander Indonesië zullen zijn weet Vermeer niet: “Gelukkig mocht ik nu twee keer keepen, maar de volgende keer kan het zomaar weer een ander zijn”, zo stelde Vermeer.

“Een aparte situatie”, zo zegt de Ajacied. “Ik heb zoiets eerder meegemaakt bij Ajax onder Marco van Basten. Van te voren weet je niet of je gaat spelen of niet. Ik ben blij dat ik deze twee duels mocht keepen, het betekent dat ik goed bezig ben. Natuurlijk hoop ik op meer, maar het is duidelijk dat iedereen op doel kan staan. Ik moet mijn best blijven doen en zorgen dat ik er bij blijf. Want Brazilië is nog ver weg.”

Lees meer over: ,