Verdediger Erik Pieters mag tot zijn eigen verbazing met Oranje mee naar Azië voor de oefentrip naar China en Indonesië. Hij hoopt daar een vervelend seizoen op een positieve manier af te sluiten. Het seizoen begon met een slepende voetblessure en was vlak na zijn rentree maanden uit de roulatie met een kwetsuur aan zijn hand.

Pieters tegen NuSport: “Het is heel bijzonder om hier te zijn. Iedereen kent mijn seizoen en dan is het fijn om nog in beeld te zijn voor het Nederlands elftal. Ik had het totaal niet verwacht. Met speeltijd houd ik me niet bezig. Ik ben al blij dat ik erbij ben, heb nog nooit eerder samengewerkt met Louis van Gaal. Het is aan mij om het te laten zien op de trainingen.”

De afgelopen weken was Pieters blij dat het seizoen voorbij is. Hij speelde slechts twee competitieduels dit seizoen: “Natuurlijk ben ik blij dat het voorbij is. Dit wordt een nieuwe start.” Hij heeft ook zin in de trip met Oranje: “Ik heb zo’n trip al een keer eerder meegemaakt en het is zeker goed ter afsluiting van het seizoen. Ik ben er met alle plezier bij.”