Vlag van Nederland

Na de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Indonesië (0-3), is vanmiddag om 14.00 uur Nederlanse tijd China aan de beurt voor het Nederlands elftal.

In het land met de meeste inwoners ter Wereld sluit Oranje vanavond het interlandseizoen af met een oefenduel tegen de nummer 95 van de FIFA-ranglijst. Zoals al eerder aangegeven mist Oranje een hoop spelers door het Jeugd EK en pakt bondscoach Louis van Gaal de gelegenheid om wat spelers te testen.

Er vielen voorafgaand en tijdens de lucratieve trip naar Azië ook enkele rake klappen binnen het Nederlands elftal. Zo pakte bondscoach Van Gaal de aanvoerdersband van Wesley Sneijder af, om deze aan Robin van Persie te geven. Ook Dirk Kuyt kreeg te horen dat hij niet langer tweede aanvoerder was en hij lijkt te moeten vrezen voor het WK.

Voor de rest is selectie van Oranje volledig fit en zal Van Gaal zijn sterkste elf het veld in sturen. Wie dit zullen zijn maken we later vandaag bekend. Tegen Indonesië waren dit de elf startende spelers. Vanmiddag kan dat echter zomaar anders zijn.

Mee met Oranje houdt u via Facebook en twitter op de hoogte van de wedstrijd.

Hier de feiten over China – Nederland op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: China (95e fifaranking)
Wedstrijdtype: Oefenwedstrijd
Aanvang wedstrijd: 14:00 (11/06/2013)
Plaats: Workers stadium, Beijing
Op TV: SBS 6, 13:30 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger
Laatste wedstrijd: 29-05-1996, Nederland – China 2-0 (Oef)

Lees meer over: ,