Vlag van Nederland

Bijna iedere selectie opnieuw weet de bondscoach ons wel te verrassen met een speler waarvan niemand zag aankomen dat deze persoon opgeroepen zou worden voor Oranje. En zeker de 29-jarige Paul Verhaegh niet.

Paul, geboren in Kronenberg (Noord-Limburg) doorliep de jeugdopleiding bij PSV, maar werd daar te licht bevonden en kwam uiteindelijk via AGOVV bij FC Den Bosch terecht. Op 20-jarige leeftijd debuteerde hij in de Eredivisie, maar degradeerde dat seizoen met zijn club. In de eerste divisie viel hij op en werd hij aangekocht door Vitesse, daar maakte hij uiteindelijk genoeg indruk dat hij naast contractverlenging ook de aanvoerdersband verwierf.

Sinds 2010 voetbalt hij bij FC Augsburg waarmee hij naar de Bundesliga promoveerde en daar, ondanks zijn blessure het afgelopen seizoen, het shirt met het nummer 2 draagt.

Louis van Gaal volgde, net als Bert van Marwijk, Verhaegh al een tijdje: “Ik heb hem al een jaar gevolgd, hij was het eerste halfjaar geblesseerd, de tweede helft van het seizoen hebben we hem gevolgd en nu heb ik nog de kans om hem in eigen gelederen te zien.”

De speler zelf had dit niet meer zien aankomen aan NUSport reageerde hij als volgt: “Dit was een complete verrassing. Ik wist niet dat ik gevolgd werd, wel dat ze me in de tijd van Bert van Marwijk hebben bekeken. Je rekent er niet meer op en als dan zo’n bericht komt, ben je daar natuurlijk hartstikke blij mee. En daar ben ik ook trots op.”

Hieronder beelden van Paul bij FC Augsburg:

Lees meer over: ,