Vlag van Nederland

Het Nederlands elftal kan vanavond in het duel met Estland een grote stap zetten in de richting van het WK volgend jaar in Brazilië. De Esten, 85e op de wereldranglijst, staan met zes punten één na laatste in poule D. Alleen Andorra, aanstaande dinsdag de tegenstander van Oranje, doet het met nul punten nog slechter. Toch was de thuiswedstrijd, die Oranje met 3-0 won, geen makkie.

Het meest opvallend voorafgaand aan het duel is wel dat bondscoach Louis van Gaal een plekje heeft ingeruimd voor Wesley Sneijder in zijn basiself. De middenvelder van Galatasaray verving pas in een laat stadium Georginio Wijnaldum in de selectie en krijgt nu van de bondscoach meteen de kans om te laten zien hoe goed hij nog is.

Daarnaast zijn ook de namen van Daryl Janmaat en Jetro Willems wellicht opvallend. Willems krijgt de voorkeur als linksback omdat Daley Blind zich afmeldde met een blessure. Willems, niet in geweldige vorm, krijgt wellicht speeltijd omdat er weinig concurrentie is. Janmaat heeft in het afgelopen jaar genoeg krediet opgebouwd om Paul Verhaegh, die vorige maand een goede indruk maakte, uit de basis te houden.

In het doel lijkt Van Gaal voorlopig voor Michel Vorm te hebben gekozen. De doelman van Swansea City verdedigt voor het vierde duel op rij het doel van Oranje. Maarten Stekelenburg en Tim Krul zijn er echter niet bij om verschillende redenen.

De complete opstelling van Oranje vind je hier.

Zie hier de feiten over Estland-Nederland nog een keer op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Estland (85e fifaranking)
Wedstrijdtype: Kwalificatiewedstrijd
Aanvang wedstrijd: 20:30 (06/09/2013)
Plaats: Talinn
Op TV: SBS 6, 20:00 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger
Laatste wedstrijd: WK-kwalficatiewedstrijd 22/03/2013: 3-0
Statistieken: 3x gewonnen, 0x gelijk, 0x verloren

Lees meer over: , ,