Vlag van Nederland

Het is Oranje niet gelukt vanavond van Estland te winnen. Het Nederlands elftal speelde de op voorhand als makkelijk beschouwde uitwedstrijd met 2-2 gelijk.

Het Nederlands elftal begon zeer goed aan het duel en dat leidde al in de tweede minuut tot een 0-1 voorsprong. Arjen Robben trok vanaf de vleugel op zijn karakteristieke wijze naar binnen en krulde de bal achter de Estse keeper.

Ook daarna creeërde Oranje een legio aan kansen, maar dat leidde niet tot de 2-0. Aan de andere kant wist Estland niet gevaarlijk te worden, maar kwam de bal ineens wel voor de voeten van uitblinker Vassiljev. Die probeerde zijn eerste schot op doel en wist daarmee meteen doelman Michel Vorm te kloppen. 1-1. De rest van de eerste helft bracht weinig nieuws en dus gingen beide teams met die stand de rust in.

Ook in de tweede helft weet Oranje geen voorsprong te forceren, waardoor de 2-1 uiteindelijk aan de andere kant valt. De verdediging van het Nederlands elftal blundert en Vassiljev kan opnieuw binnenschieten.

Daarna laat Oranje eigenlijk weinig meer zien: van goed combineren komt niets terecht. Bruno Martins Indi en Robben incasseren nog wel een gele kaart, waardoor ze de wedstrijd tegen Andorra missen.

In de 94e(!) minuut weet Oranje toch langszij te komen. Robin van Persie schiet via een strafschop de verlossende gelijkmaker binnen. Daarna komt Sneijder nog dichtbij het winnende doelpunt, maar hij krijgt de bal niet op doel. Zo blijft het Nederlands elftal nog ongeslagen, maar had het hier toch stiekem een grote overwinning verwacht… Moeten we ons zorgen maken? Dinsdag Andorra!

Lees meer over: ,