Het Nederlands elftal stapt donderdag op het vliegtuig op weg naar Rio de Janeiro voor het WK in Brazilië. Het luxueuze Caesar Park Ipanema-hotel zal het onderkomen voor Oranje zijn, en dat is niet mis, zo onderzocht AD Sportwereld. Het hotel waar Oranje verblijft heeft vijf sterren en blaakt van de luxe.

Net als tijdens het EK zal Oranje niet ergens in rust verblijven. Het is een gezellig drukke buurt in Rio aan het strand, waar zoals AD het benoemt, ‘glimmende sportschooljongens in iets te kleine zwembroekjes, rolschaatsende fotomodellen, Amerikaanse toeristen, straatjochies in voetbalshirtjes en grijzige frisdrankverkopers’ voorbij lopen.

Het hotel van Oranje zelf is een luxueus en modern vijfsterrenhotel, voorzien van alle denkbare gemakken. Spa en wellness, een fitnesscentrum, ruime kamers en verschillende restaurants. Caesar Park Ipanema valt onder de keten van Sofitel, gerenommeerd in het hogere segment hotels.

Een belangrijke reden van de KNVB om voor Ipanema te kiezen, is ook het trainingscomplex. Oranje gaat trainen op het complex van voetbalclub Flamengo in de wijk Leblon, op ongeveer tien minuten rijden van het hotel. “Meerdere landen hadden hun zinnen gezet op dat veld, maar wij waren er dankzij teammanager Hans Jorritsma het snelst bij”, aldus Van Gaal in AD Sportwereld.

Voor Oranje-supporters is het overigens moeilijk om in de buurt van Oranje te overnachten. Ipanema is tijdens het WK zo goed als onbetaalbaar. Vrijwel alle hotels zijn afgeboekt door de FIFA en zijn commerciële partners, appartementen worden aangeboden voor waanzinnige bedragen. Tijdens het WK zijn alle hotels en appartementen overigens ontzettend duur voor weinig luxe.